Myriam Herroelen
Osteopaat D.O.

Ik ben Myriam Herroelen. 

Vlak na mijn afstuderen in 1987 als kinesitherapeute ben ik op 1 januari 1988 gestart met mijn huidige praktijk te Moorsel-Tervuren. Het dorp waar ik ben geboren en getogen. Sindsdien is de praktijk altijd gegroeid.

Het intrigeerde me al van bij de start om te zoeken naar de echte oorzaak van elke klacht. Enkel als men daarop adequaat werkt, geneest een lichaam. 

In 1996 studeerde ik af als osteopaat D.O van het 'International Academy of Osteopathy' in Gent, toen nog de beginjaren van osteopathie in België. 

Ik werk graag met alle leeftijden van baby's tot ouderen. Bij mij kan men terecht voor alle blocages, houdingscorrecties, digestieve problemen, craniale therapie en sportbehandelingen. Ik heb ook 'crochetage' geleerd in Namen, wat zeer doeltreffend is bij alle littekens en andere. Ik werk ook met dynamic taping.

Als ik terugkijk op die 31 jaren praktijk, kan ik alleen maar blij zijn van in zo'n mooi en krachtig team te werken met fantastische collega's.

Ik ben mama van een fantastische zoon Vincent. 

Ik spreek Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Björn.jpeg
Björn Mosselmans
Kine - Manueel Therapeut

Ik ben Björn. Ik ben afgestudeerd in 2000 en werk sinds 2009 in deze dynamische groepspraktijk.  Mijn specialisaties zijn manuele therapie en sportkinesitherapie. 

Ik behandel vooral mensen met nek- en rugklachten, sportletsels en problemen aan de bovenste en onderste ledematen.

Ik spreek Nederlands, Frans en Engels.

 
 
Roselien.jpeg
Roselien Vansteenkiste
Osteopaat D.O.

Ik ben Roselien Vansteenkiste, osteopaat, afgestudeerd in 2008 aan 'The international Academy of Osteopathy' te Gent. Sinds 2013 ben ik werkzaam in de praktijk in Moorsel, Tervuren. Ik ben avontuurlijk, nieuwsgierig, leergierig en mama van Teo. Het boeit me om met mensen te werken, elk met hun eigen verhaal. Werken met mijn handen en hoofd. Osteopathie heeft een holistische kijk op het lichaam en ik gebruik structurele, viscerale en craniale technieken.

Doorheen de jaren heb ik verschillende bijscholingen gevolgd waaronder osteopathie bij baby's en kinderen aan het IAO (2013-2017) alsook aan het FICO (2016-2017) en een opleiding kinesiotaping in 2017 aan het FICO. Bij mij kunnen patiënten van alle leeftijden terecht met een bijzondere interesse voor de allerkleinsten. 

Ik spreek Nederlands, Frans en Engels.

 
Sofie.jpeg
Sofie Van Sever
Kinesitherapeut

In 2016 studeerde ik af als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen aan de KU Leuven. Vervolgens behaalde ik in 2017 mijn tweede Master in de Kinesitherapie bij kinderen. Sinds mei 2017 ben ik aan de slag in deze praktijk. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen om de patiënt op de meest aangewezen manier te kunnen helpen. 

Mijn tools zijn:

- algemene kinesitherapie,

- sportkinesitherapie,

- manuele therapie, 

- dry needling, 

- kinesiotaping.

Ik spreek Nederlands, Frans en Engels.

Katia.jpeg
Katia Guns
Kinesitherapeut

Ik ben kinesitherapeut sinds 1988 en werk sinds 2018 in de praktijk.  Vroeger werkte ik op de revalidatiedienst van Pellenberg. Mijn specialisaties zijn neurologie en manuele lymfedrainage. Ik ben spontaan en ben positief ingesteld. 

Ik spreek Nederlands, Frans en Engels

 
 
Christina.jpeg
Christina Schiltz
Chinese Acupunctuur

Ik ben Christina Schiltz, een Duitse arts en anesthesioloog, en woon al meer dan 13 jaar in Moorsel. Als arts heb ik vaak gezien dat we niet altijd alle problemen kunnen oplossen met de traditionele geneeskunde. Zo had ik persoonlijk ook een medisch probleem waarbij een acupunctuurbehandeling mijn symptomen enorm verlicht hebben. Daarom heb ik besloten een opleiding van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG 2000-2001) te volgen in Berlijn.

Acupunctuur maakt deel uit van de Chinese geneeskunde. Ze bekijkt de mens in zijn geheel en lost energetische blokkades op. Door evenwicht te brengen in de lichaamsenergie verbeteren functionele klachten en pijn. Volgens de WHO is acupunctuur doeltreffend voor stoornissen als hoofdpijn, migraine, zenuwgerelateerde pijnen, rug-, schouder- en nekklachten evenals voor heup- en kniepijn. Wat de functionele klachten betreft, behandel ik stressgerelateerde problemen, hormonale storingen, allergieën, verteringsproblemen en slaapstoornissen.

Ik combineer de Chinese lichaamsacupunctuur met de ooracupunctuur van Nogier voor hulp bij rookverslaving en steun bij afslanking.

Duits is mijn moedertaal. Daarnaast spreek ik vlot Nederlands en Engels en behelp ik me in het Frans. Voor vragen mag U zich direct tot mij wenden: ch.schiltz@hotmail.com of via telefoon 02.767.00.40

 
Ilse (kader).jpeg
Ilse Demonie
Osteopaat D.O.

Ik ben Ilse. In 2015 studeerde ik af aan de ‘International Academy of Osteopathy’ in Gent, waarna ik gewerkt heb in een multidisciplinaire groepspraktijk in West-Vlaanderen.

Ik heb ervaring met patiënten met rug- en nekklachten, bekkenpijnen, heup-, voet en kniepijn. U kan bij mij ook terecht voor preventieve ostepathie en post-operatieve behandelingen, spijsverteringsklachten (diarree, constipatie, reflux) Ik werk zowel met kinderen als met volwassenen. Ik kan ook zorgen voor een check-up van uw baby na de bevalling of de behandeling van een voorkeurshouding onmiddellijk na de geboorte.

Sinds 2019 ben ik eveneens werkzaam als osteopaat regio Leuven en Tervuren. Ik vind het zeer boeiend om mensen op weg te helpen richting een goede gezondheid. Alsook de functionele revalidatie alledag spreekt mij aan, want deze is telkens weer persoonsafhankelijk. Bovendien kijkt de osteopathie holistisch naar de mens en zo kan het streven naar een goede gezondheid geoptimaliseerd worden.

Samen met mijn man Wesley en onze kids, vormen wij een gezin van 4 personen, een zoontje Elior en een dochtertje Leoni. Ik ben een echt familiemens,  mijn hobby’s zijn boeken lezen allerlei en dansen.

Ik spreek Nederlands, Frans & Engels

 
Margot (kader).jpeg
Margot Chen Maenhaut
Osteopaat D.O.

Mag ik mij even voorstellen, Ik ben Margot Chen-Maenhaut, erkend osteopaat.

 

Al op jonge leeftijd was ik erg gefascineerd door het menselijk lichaam in al zijn aspecten. Hoe het lichaam zelf altijd naar balans streeft en de kracht van haar zelfgenezend vermogen. Aanvankelijk koos ik voor een bachelorsopleiding in de medische wetenschappen aan de University College Utrecht. Deze studie heeft me veel verdieping gebracht op fysiologisch en anatomisch vlak maar ik wilde een meer holistische manier van genezen verkennen. Osteopathie opende mijn ogen voor een hele nieuwe manier van denken over de relatie tussen gezondheid en ziekte. Na vijf jaar studeerde ik af aan The International Academy of Osteopathy in Gent waar ik mijn Bachelor en Master in Osteopathie behaalde. Mensen op weg helpen met hun gezondheid is mijn grootste passie!

 

Bij mij kan u terecht voor allerlei lichamelijke klachten zowel acuut als chronisch. Ik onderzoek niet alleen de acute symptomen maar ook naar het onderliggend verhaal zoals vaak het geval is met chronische ziektebeelden. Samen met mijn patiënten werk ik naar een dieper niveau van genezing en begrip.

 

Ik werk graag met alle leeftijden.

Ik spreek Nederlands & Engels als moedertaal en Frans

Luca (2).jpg
Luca Holvoet
Kinesitherapeut

In juni 2021 behaalde ik mijn diploma Master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale revalidatie optie manuele therapie. In mijn laatste masterjaar heb ik naast verscheidene stages ook de kans gehad om 2 maanden stage te lopen bij de wervelkolomrevalidatie te Pellenberg. Hierdoor ben ik dan ook erg geïnteresseerd in deze tak van de kinesitherapie. 

 

Vervolgens ben ik in juli fulltime aan de slag gegaan als kinesist te UZ Leuven op de dienst orthopedie. Deze functie combineer ik sinds oktober 2021 met een halftijdse job in deze praktijk. Bij mij kan je terecht voor algemene revalidatie, behandeling van rug-en nek klachten en orthopedische revalidatie. Verder blijf ik me bijscholen om steeds de beste zorg te kunnen bieden. 
 

Ik spreek Nederlands, Frans en Engels.