top of page
Myriam Herroelen
Myriam Herroelen
Osteopaat D.O.

Ik ben Myriam Herroelen. 

Vlak na mijn afstuderen in 1987 als kinesitherapeute ben ik op 1 januari 1988 gestart met mijn huidige praktijk te Moorsel-Tervuren. Het dorp waar ik ben geboren en getogen. Sindsdien is de praktijk altijd gegroeid.

Het intrigeerde me al van bij de start om te zoeken naar de echte oorzaak van elke klacht. Enkel als men daarop adequaat werkt, geneest een lichaam. 

In 1996 studeerde ik af als osteopaat D.O van het 'International Academy of Osteopathy' in Gent, toen nog de beginjaren van osteopathie in België. 

Ik werk graag met alle leeftijden van baby's tot ouderen. Bij mij kan men terecht voor alle blocages, houdingscorrecties, digestieve problemen, craniale therapie en sportbehandelingen. Ik heb ook 'crochetage' geleerd in Namen, wat zeer doeltreffend is bij alle littekens en andere. Ik werk ook met dynamic taping.

Als ik terugkijk op die 31 jaren praktijk, kan ik alleen maar blij zijn van in zo'n mooi en krachtig team te werken met fantastische collega's.

Ik ben mama van een fantastische zoon Vincent. 

Ik spreek Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Björn.jpeg
Björn Mosselmans
Kine - Manueel Therapeut

Ik ben Björn. Ik ben afgestudeerd in 2000 en werk sinds 2009 in deze dynamische groepspraktijk.  Mijn specialisaties zijn manuele therapie en sportkinesitherapie. 

Ik behandel vooral mensen met nek- en rugklachten, sportletsels en problemen aan de bovenste en onderste ledematen.

Ik spreek Nederlands, Frans en Engels.

Björn Mosselmans
Roselien Van Steenkiste
Roselien.jpeg
Roselien Vansteenkiste
Osteopaat D.O.

Ik ben Roselien Vansteenkiste, osteopaat, afgestudeerd in 2008 aan 'The international Academy of Osteopathy' te Gent. Sinds 2013 ben ik werkzaam in de praktijk in Moorsel, Tervuren. Ik ben avontuurlijk, nieuwsgierig, leergierig en mama van Teo. Het boeit me om met mensen te werken, elk met hun eigen verhaal. Werken met mijn handen en hoofd. Osteopathie heeft een holistische kijk op het lichaam en ik gebruik structurele, viscerale en craniale technieken.

Doorheen de jaren heb ik verschillende bijscholingen gevolgd waaronder osteopathie bij baby's en kinderen aan het IAO (2013-2017) alsook aan het FICO (2016-2017) en een opleiding kinesiotaping in 2017 aan het FICO. Bij mij kunnen patiënten van alle leeftijden terecht met een bijzondere interesse voor de allerkleinsten. 

Ik spreek Nederlands, Frans en Engels.

Sven Onclix
WhatsApp Image 2023-10-04 at 17.33_edited.jpg
Sven Onclinx
Osteopaat D.O. - Master in Science

Nadat ik in 1997 afstudeerde als kinesitherapeut, verhuisde ik naar Zwitserland om in de bekendste kuuroorden te werken. Ik werkte als kinesitherapeut tot 2003, toen richtte ik me volledig toe op de osteopathie. Volgens mij, is het belangrijkste om de oorzaken van de compensaties te behandelen en de beweging te herstellen, voordat er kine kan gedaan worden om die beweging te stabiliseren!

In 2007 voltooide ik mijn opleiding tot osteopaat voor dieren. Na het volgen van verschillende specialisatie - cursussen bij onder andere Jean-Pierre Barral, Alain Croibier en Marie-Caroline Willième, behaalde ik in 2021 mijn masterdiploma in de osteopathie. 

Na 26 jaar in mijn praktijk gewerkt te hebben in Genève, Zwitserland, verhuisde ik naar België en werd ik lid van osteopathie.be, een erkende beroepsvereniging. 

Mijn doel? Iedereen helpen die  op mijn “weg” komt. Terug beweging geven in de systemen waar geen, of niet genoeg, beweging zit.

"Leven is beweging, alles wat stilstaat verliest zijn leven."

De natuur geeft ons hiervan een goed voorbeeld omdat in de natuur alles in beweging is.

Een boom groeit voortdurend en wanneer een obstakel hem hindert, wendt hij zich af of omhult het, maar blijft groeien... Een boom is hard en stijf om aan te raken, maar hij beweegt, hij heeft een visco-elasticiteit. Wanneer de wind met zijn takken speelt, die dankzij het boomsap zeer flexibel zijn, buigen ze maar breken ze niet. De bomen die breken zijn die waarvan het sap hen niet langer voedt. Ze verstijven en breken.

Ik zie het menselijk lichaam op dezelfde manier. Zolang de homeostasie, het milieu dat het lichaam in staat stelt te genezen en in balans te zijn, wordt gehandhaafd, is een goede gezondheid het resultaat. Maar wat gebeurt er als dit evenwicht wordt verstoord? Stijfheid, pijn en ziekte sluipen binnen totdat het lichaam niet meer kan compenseren en breekt.

Ik spreek Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Katia.jpeg
Katia Guns
Kinesitherapeut

Ik ben kinesitherapeut sinds 1988 en werk sinds 2018 in de praktijk.  Vroeger werkte ik op de revalidatiedienst van Pellenberg. Mijn specialisaties zijn neurologie en manuele lymfedrainage. Ik ben spontaan en ben positief ingesteld. 

Ik spreek Nederlands, Frans en Engels

Katia Guns
Christina Schiltz
Christina.jpeg
Christina Schiltz
Dokter in de Geneeskunde - Chinese Acupunctuur

Ik ben Christina Schiltz, een Duitse arts en anesthesioloog, en woon al meer dan 13 jaar in Moorsel. Als arts heb ik vaak gezien dat we niet altijd alle problemen kunnen oplossen met de traditionele geneeskunde. Zo had ik persoonlijk ook een medisch probleem waarbij een acupunctuurbehandeling mijn symptomen enorm verlicht hebben. Daarom heb ik besloten een opleiding van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG 2000-2001) te volgen in Berlijn.

Acupunctuur maakt deel uit van de Chinese geneeskunde. Ze bekijkt de mens in zijn geheel en lost energetische blokkades op. Door evenwicht te brengen in de lichaamsenergie verbeteren functionele klachten en pijn. Volgens de WHO is acupunctuur doeltreffend voor stoornissen als hoofdpijn, migraine, zenuwgerelateerde pijnen, rug-, schouder- en nekklachten evenals voor heup- en kniepijn. Wat de functionele klachten betreft, behandel ik stressgerelateerde problemen, hormonale storingen, allergieën, verteringsproblemen en slaapstoornissen.

Ik combineer de Chinese lichaamsacupunctuur met de ooracupunctuur van Nogier voor hulp bij rookverslaving en steun bij afslanking.

Sinds begin 2022 geef ik mesotherapie injecties met generieke en homeopathische middelen voor pijnverlichting. Dit is een speciale techniek van injectie in de hoogste oppervlakkige laag van de huid met extra dunne naalden. Het is ook mogelijk om het immuunsysteem te versterken met mesotherapie, zogenoemde microvaccinatie.

Duits is mijn moedertaal. Daarnaast spreek ik vlot Nederlands en Engels en behelp ik me in het Frans. Voor vragen mag U zich direct tot mij wenden: ch.schiltz@hotmail.com of via telefoon 02.767.00.40

Luca Holvoet
Luca (2).jpg
Luca Holvoet
Kinesitherapeut

In juni 2021 behaalde ik mijn diploma Master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale revalidatie optie manuele therapie. In mijn laatste masterjaar heb ik naast verscheidene stages ook de kans gehad om 2 maanden stage te lopen bij de wervelkolomrevalidatie te Pellenberg. Hierdoor ben ik dan ook erg geïnteresseerd in deze tak van de kinesitherapie. 

 

Vervolgens ben ik in juli fulltime aan de slag gegaan als kinesist te UZ Leuven op de dienst orthopedie. Deze functie combineer ik sinds oktober 2021 met een halftijdse job in deze praktijk. Bij mij kan je terecht voor algemene revalidatie, behandeling van rug-en nek klachten en orthopedische revalidatie. Verder blijf ik me bijscholen om steeds de beste zorg te kunnen bieden. 
 

Ik spreek Nederlands, Frans en Engels. 

Lars Vertenten
DSC_6356 (3).jpg
Lars Vertenten
Kinesitherapeut

Ik ben Lars.

In 2022 studeerde ik af als kinesitherapeut met specialisatie musculoskeletale revalidatie optie sport kinesitherapie aan de KU Leuven. Direct na mijn afstuderen ben ik met een zelfstandige praktijk begonnen in Leuven en sinds oktober 2022 werk ik deeltijds in deze praktijk. In mijn laatste jaar aan de universiteit heb ik 2 maanden stagegelopen in Florida bij een kinesist die gespecialiseerd is in nek- en rugklachten. Dit heeft mijn interesse in deze regio sterk doen toenemen en mijn keuze vastgelegd om de 4-jarige opleiding osteopathie bij de International Academy of Osteopathy te beginnen.

 

U kan bij mij terecht voor nek- en rugklachten, pre- en postoperatieve revalidatie, algemene kinesitherapie en sportkinesitherapie.

 

Ik spreek Engels en Nederlands als moedertaal. Verder probeer ik mijn Franse taalkennis uit te breiden. 

bottom of page