top of page
Myriam Herroelen
Myriam Herroelen
Osteopaat D.O.

Ik ben Myriam Herroelen. 

Vlak na mijn afstuderen in 1987 als kinesitherapeute ben ik op 1 januari 1988 gestart met mijn huidige praktijk te Moorsel-Tervuren. Het dorp waar ik ben geboren en getogen. Sindsdien is de praktijk altijd gegroeid.

Het intrigeerde me al van bij de start om te zoeken naar de echte oorzaak van elke klacht. Enkel als men daarop adequaat werkt, geneest een lichaam. 

In 1996 studeerde ik af als osteopaat D.O van het 'International Academy of Osteopathy' in Gent, toen nog de beginjaren van osteopathie in België. 

Ik werk graag met alle leeftijden van baby's tot ouderen. Bij mij kan men terecht voor alle blocages, houdingscorrecties, digestieve problemen, craniale therapie en sportbehandelingen. Ik heb ook "crochetage" geleerd in Namen, wat zeer doeltreffend is bij alle littekens en andere. Klik hier voor meer informatie over "crochetage".

Ik werk ook met dynamic taping.

Als ik terugkijk op die 31 jaren praktijk, kan ik alleen maar blij zijn van in zo'n mooi en krachtig team te werken met fantastische collega's.

Ik ben mama van een fantastische zoon Vincent. 

Ik spreek Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Björn.jpeg
Björn Mosselmans
Kine - Manueel Therapeut

Ik ben Björn. Ik ben afgestudeerd in 2000 en werk sinds 2009 in deze dynamische groepspraktijk.  Mijn specialisaties zijn manuele therapie en sportkinesitherapie. 

Ik behandel vooral mensen met nek- en rugklachten, sportletsels en problemen aan de bovenste en onderste ledematen.

Ik spreek Nederlands, Frans en Engels.

Björn Mosselmans
Roselien Van Steenkiste
Roselien.jpeg
Roselien Vansteenkiste
Osteopaat D.O.

Ik ben Roselien Vansteenkiste, osteopaat, afgestudeerd in 2008 aan 'The international Academy of Osteopathy' te Gent. Sinds 2013 ben ik werkzaam in de praktijk in Moorsel, Tervuren. Ik ben avontuurlijk, nieuwsgierig, leergierig en mama van Teo. Het boeit me om met mensen te werken, elk met hun eigen verhaal. Werken met mijn handen en hoofd. Osteopathie heeft een holistische kijk op het lichaam en ik gebruik structurele, viscerale en craniale technieken.

Doorheen de jaren heb ik verschillende bijscholingen gevolgd waaronder osteopathie bij baby's en kinderen aan het IAO (2013-2017) alsook aan het FICO (2016-2017) en een opleiding kinesiotaping in 2017 aan het FICO. Bij mij kunnen patiënten van alle leeftijden terecht met een bijzondere interesse voor de allerkleinsten. 

Ik spreek Nederlands, Frans en Engels.

Katia.jpeg
Katia Guns
Kinesitherapeut

Ik ben kinesitherapeut sinds 1988 en werk sinds 2018 in de praktijk.  Vroeger werkte ik op de revalidatiedienst van Pellenberg. Mijn specialisaties zijn neurologie en manuele lymfedrainage. Ik ben spontaan en ben positief ingesteld. 

Ik spreek Nederlands, Frans en Engels

Katia Guns
Christina Schiltz
Christina.jpeg
Christina Schiltz
Dokter in de Geneeskunde - Chinese Acupunctuur

Ik ben Christina Schiltz, een Duitse arts en anesthesioloog, en woon al meer dan 13 jaar in Moorsel. Als arts heb ik vaak gezien dat we niet altijd alle problemen kunnen oplossen met de traditionele geneeskunde. Zo had ik persoonlijk ook een medisch probleem waarbij een acupunctuurbehandeling mijn symptomen enorm verlicht hebben. Daarom heb ik besloten een opleiding van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG 2000-2001) te volgen in Berlijn.

Acupunctuur maakt deel uit van de Chinese geneeskunde. Ze bekijkt de mens in zijn geheel en lost energetische blokkades op. Door evenwicht te brengen in de lichaamsenergie verbeteren functionele klachten en pijn. Volgens de WHO is acupunctuur doeltreffend voor stoornissen als hoofdpijn, migraine, zenuwgerelateerde pijnen, rug-, schouder- en nekklachten evenals voor heup- en kniepijn. Wat de functionele klachten betreft, behandel ik stressgerelateerde problemen, hormonale storingen, allergieën, verteringsproblemen en slaapstoornissen.

Ik combineer de Chinese lichaamsacupunctuur met de ooracupunctuur van Nogier voor hulp bij rookverslaving en steun bij afslanking.

Sinds begin 2022 geef ik mesotherapie injecties met generieke en homeopathische middelen voor pijnverlichting. Dit is een speciale techniek van injectie in de hoogste oppervlakkige laag van de huid met extra dunne naalden. Het is ook mogelijk om het immuunsysteem te versterken met mesotherapie, zogenoemde microvaccinatie.

Duits is mijn moedertaal. Daarnaast spreek ik vlot Nederlands en Engels en behelp ik me in het Frans. Voor vragen mag U zich direct tot mij wenden: ch.schiltz@hotmail.com of via telefoon 02.767.00.40

Lars Vertenten
DSC_6356 (3).jpg
Lars Vertenten
Kinesitherapeut

Ik ben Lars.

In 2022 studeerde ik af als kinesitherapeut met specialisatie musculoskeletale revalidatie optie sport kinesitherapie aan de KU Leuven. Direct na mijn afstuderen ben ik met een zelfstandige praktijk begonnen in Leuven en sinds oktober 2022 werk ik deeltijds in deze praktijk. In mijn laatste jaar aan de universiteit heb ik 2 maanden stagegelopen in Florida bij een kinesist die gespecialiseerd is in nek- en rugklachten. Dit heeft mijn interesse in deze regio sterk doen toenemen en mijn keuze vastgelegd om de 4-jarige opleiding osteopathie bij de International Academy of Osteopathy te beginnen.

 

U kan bij mij terecht voor nek- en rugklachten, pre- en postoperatieve revalidatie, algemene kinesitherapie en sportkinesitherapie.

 

Ik spreek Engels en Nederlands als moedertaal. Verder probeer ik mijn Franse taalkennis uit te breiden. 

Gaëtan Timmermans
IMG_4559 2 jpeg.jpg
Gaëtane Timmermans
Osteopaat D.O.

Van kleins af aan, ben ik gepassioneerd door het menselijke lichaam. Het idee om mensen te kunnen helpen en dat, enkel met mijn handen, vind ik ongelooflijk. Het is bijgevolg een heel natuurlijke keuze geweest om te starten met een universitaire opleiding osteopathie aan de Université Libre de Bruxelles (ULB). Deze 6-jarige opleiding heeft me een grote klinische en praktische kennis bijgebracht waardoor ik in staat ben patiënten de best mogelijke zorg aan te bieden, en dat op een veilige manier.

 

Tijdens mijn studies heb ik de kans gekregen stages te lopen in zowel privépraktijken als in ziekenhuizen (in het bijzonder op de spoedafdeling van het Erasmusziekenhuis in Brussel). Deze ervaringen hebben mij des te meer het belang doen inzien van de samenwerking tussen alle verschillende medische disciplines. Deze multidisciplinaire aanpak vind ik heel erg belangrijk omdat het ons in staat stelt om elke patiënt een aangepaste en specifieke zorg te verstrekken.

 

Bovendien vind ik het essentieel om mijn kennis verder uit te breiden en om op de hoogte te blijven van nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen. Ik heb dus al een aantal opleidingen op de planning staan dit komende jaar.

IMG_8608-2.jpg
Steven Daniëls
Kinesitherapeut

Ik ben Steven Daniëls. Ik ben afgestudeerd als kinesitherapeut in 2004 van de KU Leuven. Mijn specialisaties zijn cardio-vasculaire- en respiratoire aandoeningen. 

Mijn interesse gaat uit naar neurologische aandoeningen zoals C.V.A. en Parkinson. Doordat ik 20 jaar ervaring gehad heb in mijn eigen praktijk te Duisburg, heb ik ook veel ervaring in algemene revalidatie (protesen en breuken) en algemene traumatologie (schouder, hand, elleboog, nek en rugklachten, heup, voet en knieklachten). Ik heb 2 zonen, Teo en Léon.

bottom of page